úterý 6. března 2012

3 dny na sněhu aneb ZŠ Ohradní se zase hlásí



Neděle 4.3.
Dopoledne jsme se nejdřív koukalli na tv, měli jsme klidný den. Pak jsme šli bobovat na sjezdovku. Odpoledne jsme šli na procházku, ušli jsme 6 km! Šli jsmee na Lysečinskou boudu. Tam jsme si dali občerstvení, někteří štrůdl. Viděli jsme stopy medvěda (ne opravdické) a učili jsme se jak se chovat když přijde medvěd. Šli jsme lesem a krajinou a také jsme hodili sněhový dárek do Polska. Všichni jsme šli do Polska - takže jsme byli na zahraniční výpravě.

Pondělí 5.3.
Večer byla diskoška. Tancovali jsme ve dvou s balonkem na čele. Nesměl nám spadnout. a taky papouška, to se hraje tak, že co udělá jeden, to zopakují všichni. A holky měly dámskou volenku. A kluci pánskou. Dopoledne Petr lyžoval a ostatní bobovaly. Hráli jsme hru, že jsme se rozdělili do 4 skupinek po 4 a každý jsme si rozdali jednu barvu a hledali jsme podle toho víčka. V každém byla indicie. Bylo jich deset. Rozluštili jsme je a zjistili kde jsou ukryté naše vstupenky na diskotéku.
Odpoledne jsme měli přednášku o zvířatech a KRNAPU, potom jsme šli do místního muzea Vápenka, kde se dříve pálilo vápno. Teď tam je muzeum a je tam pěkná díra dolů. A ještě tam jsou malé chodby. Je tam krásně prosklené barevné okno s výhledem na stromy a krajinu. A ještě jsme viděli jeskyni, která byla napůl zatopená. Byly tam různé hry, že jsme si mohli složit netopýra a ještě jsme si mohli zkoušet animaci. Byla tam taky díra a když se do ní zasvítilo, mohli jsme si tam předčíst text.

Úterý 6.3.
Ráno jsme vstali unavení. Potom jsme šli na malou procházku a hráli jsme hry a soutěžili. Například štafeta. Viděli jsme srnky. O půl hodiny jsme měli dříve oběd. Pak jsme šli na autobus, který nás dovezl do Trutnova, města draků. Šli jsme do muzea. Viděli jsme tam pušky, staré zbraně poslední bitvy, bojovalo Rakousko pro Prusku. Pak jsme šli ven a tam jsme se rozdělili po dvou či třech a měli jsme rozchod. Měli jsme se vrátit ve čtvrt. My jsme to zvládli, jenom dvě páťačky přišly o pět minut později. Mohli jsme si koupit co jsme chtěli, paní učitelka nám dala výběr do: hraček, cukrárny a info centra.
Večer bude soutěž "Vápenka má talent" a kvíz o tom co jsme se dozvěděli v muzeu a od pana ochránce přírody.

Napsali: Soňa, Eva, Michelle, Petr, Michal, Vendy, Terka, Natálka, Sára

Žádné komentáře:

Okomentovat